Borgehage Byalags årsstämma och nya aktiviteter!

Efter en dag med ömsom uppehåll, ömsom lätt regn blev det lagom till kvällen härligt väder för Borgehage Byalag att hålla sin årsstämma. Klubban hölls detta år av den nye ordföranden, David Björverud, som valdes förra året. Vi hans sida satt sekreteraren Malin Henriksson och kassören Margareta Wiberg Roland. Jonas Henriksson, bryggansvarig och kvarnkontakt med kvarnägaren Räpplinge Hembygdsförening, berättade vad som planeras för att få nya vingar till kvarnen. Han planerar också lite förändringar vad gäller bryggans iläggning och upptagning (se protokollet som kommer att läggas ut på borgehage.se.) Bertil Lindberg berättade om vad som är på gång med den avicerade exploateringen i byn. Det kommer att dröja!

Styrelsen är redo för årsmöte: Margareta Wiberg Roland, kassör, Malin Henriksson, sekreterare och David Björverud, ordförande. Samtliga funktionärer omvaldes, inklusive brygg- och kvarnansvarige Jonas Henriksson och revisorn Peter Flärdh.
Ett 25-tal medlemmar hade kommit till Kvarnbacken för årsstämman.

På mötet kom flera förslag på kommande aktiviteter inför kommande sommar. Men redan på tisdag den 30 juli inleds boulespel på boulebanan kl 15. Alla intresserade är välkomna att spela enskilt eller i lag. Thomas Johansson kommer att finnas på plats denna och kommande tisdagar.

Boulespel varje tisdag kl 15 på Borgehage Boulebana.
Sofia Sundberg bjuder in till teckningsvandring den 3 augusti.

Sofia Sundberg bjöd in till teckningsvandring på Slottsalvaret den 3 augusti kl 14. Inga förkunskaper krävs. Och det är gratis.

Plats: Parkeringen utanför Solliden. Håll utkik efter den mobila konsthallen (en vit skåpbil). Vandringen sker i ojämn terräng så tänk på att ha rejäla skor!

Arrangör: Konstnärerna Helena Wikestam och Sofia Sundberg i Borgehage i samarbete med Smålandstriennalen och konstfrämjandet Småland. Gästkonstnär Linda Bergman.

Det här inlägget postades i Bilder, Borgehage byalag, Bryggan, Kvarnen. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar